We think before we print

Designcards said

Milieu en duurzaamheid

Bij Designcards hebben we respect voor aarde en mens. Dit komt dan ook sterk naar voor in onze manier van werken. Als bedrijf handelen we bewust en zetten we sterk in op duurzame ontwikkeling en natuurbehoud. Wij zijn FSC en PEFC gecertificeerd. Dit is geen troef maar een standaard. Daarom gaan wij nog een stapje verder:

De ecologische voetprint van Designcards

Onze focus: efficiënt energieverbruik, zorgvuldig gebruik van water, het optimaal inzetten van onze machines en recycleren.

 • Wij werken met 100% groene stroom.
 • Overal in het gebouw hangt LED-verlichting.
 • Wij hebben geïnvesteerd in een nieuwe drukpers: de LE UV speedmaster CX104-4. Als één van de eersten ter wereld werken wij met deze CO2-neutrale drukpers. Bij de productie van deze pers werden 918 nieuwe bomen geplant om alle CO2 uitstoot die vrij kwam te compenseren. De drukpers maakt gebruik van Push-to-Stop technologie. Alle automatisaties in deze pers zorgen ervoor dat het afval van testvellen en kwaliteitscontroles tot een minimum wordt beperkt. De hoeveelheid papierafval werd dankzij deze pers met 90% verlaagd. Er wordt nog maar 2 cl wasvloeistof gebruikt per drukplaat. Hiermee besparen we tot wel 200 volle zwembaden per jaar ten opzichte van de traditionele offset drukpersen.
 • Verder wordt het weinige afvalwater dat we hebben niet in de riolering geloosd, maar wordt dit apart gehouden voor ophaling en recyclage.
 • Wij recycleren ALLES
 • Papier- PMD- en restafvalbakken zijn overal beschikbaar, als team motiveren we elkaar ook dagelijks om hier zorgvuldig mee om te gaan.
 • Wij hebben ook een samenwerking met Redopapers. Van bepaalde orders kunnen wij (mits toestemming van de klant in kwestie) drukwerkoverschotten een tweede leven geven in de producten van redopapers.
And so the adventure begins...

“De meest hoogwaardige boodschap doet ook goed aan het milieu. Bij elke beslissing die we maken, speelt onze groene voetprint grondig mee in onze overweging.”

And so the adventure begins...

Nog enkele wist-je-datjes…

 • Wist je dat papier helemaal niet zo milieu-onvriendelijk is? Papier kan in tegenstelling tot andere materialen tot in het oneindige gerecycleerd worden. Tot wel 10 keer om papier als eindresultaat te bekomen, daarna kan het ‘volledig’ gerecycleerde papier ook nog hergebruikt worden in wc-papier, wc-rolletjes en zelfs plastic flessen.
 • Papier wordt ook nooit 100% gemaakt van nieuwe vezels maar met steeds voor minstens de helft aan gerecycleerde papierpulp.
 • Illegale boskap? Misvatting! Voor elke boom die gebruikt wordt voor papier, wordt steeds een nieuwe boom geplant. Altijd en overal. Dit is een verplichting, een standaard,… Illegaal boskappen gebeurt, maar niet voor papier. Vooral voor landbouwdoeleinden op lokaal niveau.
 • Papier is een materiaal dat het snelst biologisch wordt afgebroken. Een krant duurt bijvoorbeeld maar enkele dagen tot 6 maanden. Een plastic beker: 400 jaar. Een bananenschil? 1 tot 3 jaar (afhankelijk van het weer). Kauwgom: 20 tot 25 jaar.

Een groen hart

Ambachtelijk gedrukt op papier van duurzame oorsprong

Unieke creaties

Sterke designs ontworpen door ervaren professionals

Hoogstaande kwaliteit

Luxe materialen afgewerkt met oog voor detail

Je tevredenheid is belangrijk!

Onze klantendienst met een luisterend oor voor jou.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

Blijf op de hoogte van updates, nieuwe producten, tips & tricks, info over acties en zoveel meer. Ontvang 10% korting op alle producten op designcards.be.

Waarin ben je geïnteresseerd?

Dankjewel. Je bent goed ingeschreven!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

Blijf op de hoogte van updates, nieuwe producten, tips & tricks, info over acties en zoveel meer. Ontvang 10% korting op alle producten op designcards.be.

Waarin ben je geïnteresseerd?

Dankjewel. Je bent goed ingeschreven!