Geboortekaartjes: 5 trends voor 2023

feb 8, 2023 | Geboorte

 

In deze blogpost zetten we voor geboortekaartjes 5 van de belangrijkste trends voor 2023 op een rijtje. Ben je druk bezig met het regelen van je kaartjes, maar heb je geen idee wat je wil? Of heb je wel een bepaalde stijl voor ogen, maar toch nood aan extra inspiratie? Goed nieuws: met het design kan je werkelijk alle kanten uit, maar lees meteen verder voor de top 5 trends van het moment. Zo gaat kiezen meteen een pak makkelijker!

 

Colour blocking

Colour blocking was het afgelopen jaar erg populair in de mode- en interieurwereld. Tegenwoordig trekt de trend zich ook door naar het design van geboortekaartjes. Kleur, kleur en nog eens kleur: daar is het hem om te doen. Het idee is dat je twee of meer contrasterende tinten combineert, liefst aan de hand van speelse patronen. Hoe opvallender en vrolijker het ontwerp, hoe beter!

Ontdek hier onze colour blocking geboortekaartjes

 

 

Specials

 

2022 was het jaar van de speciale geboortekaartjes. Originele vormen zoals een cirkel, boog of trapezium bleken enorm populair, net als speciale druktechnieken zoals foliedruk en letterpress. Ook in 2023 mag het net iets meer zijn dan een vierkant of rechthoek en zet de trend zich gewoon door.

Kies je je geboortekaartje bij Designcards.be? Dan kan je zowel bij bestaande als eigen ontwerpen opteren voor specifieke uitsnijdingen. Let er wel op dat de vorm echt matcht met de stijl en het ontwerp van je geboortekaartje, zeker als je een voorgemaakte template bewerkt.

Ook geboortekaartjes met foliedruk blijven een favoriet van veel klanten. Hiermee heb je echt een uniek kaartje in handen. Op de productpagina kan je de afwerkingsmethode eenvoudig selecteren bij alle geboortekaartjes. Je hebt keuze uit meer dan 10 verschillende foliekleuren. Daarna duid je in de online editor precies aan welke elementen je in folie wil hebben.

Ontdek hier alle geboortekaartjes

 

 

Zeg het met bloemen

 

Nieuw leven fleurt ieders dag op. In 2023 mag je dat letterlijk nemen: geboortekaartjes met bloemenprints zijn helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Zo is er de wildflower-trend met droogbloemen in zachte neutrale tinten en aquarellen van veldbloemen in vrolijke kleuren.

Daarnaast vind je ook kaartjes die bloemen combineren met colour blocking. Het resultaat zijn krachtige, kleurrijke kaartjes met opvallende, abstracte bloemenprints. Je geboortekaartje wordt zo een floraal kunststukje!

Ontdek onze floralia geboortekaartjes

 

 

 

(Bos-)dieren

 

Cuties: geboortekaartjes van een bos en enkele schattige bewoners zoals vossen, reeën of eekhoorns. Bosdieren, maar ook dieren in het algemeen blijven het ook in 2023 bijzonder goed doen. Naast realistische illustraties duiken nu ook abstracte tekeningen op die een kunstzinnige touch geven aan geboortekaartjes.

Ontdek onze  (bos)dieren geboortekaartjes

 

 

Vintage babyspullen

 

Fan van lieve geboortekaartjes in neutrale en zachte kleuren? Dan is de ‘Vintage babyspullen’-trend iets voor jou. De combinatie van subtiele kleuren en aquareltekeningen van babyspullen, zoals wiegjes, babykledij en speelgoed, zorgt voor een verrassend mooi effect.

Ontdek onze vintage geboortekaartjes

 

 

 

Ben je er helemaal uit na het lezen van de 5 trends voor 2023 in geboortekaartjes? Of had je toch graag meer inspiratie? In onze shop vind je geboortekaartjes in elke denkbare stijl. Jungle, boho of toch meer fan van minimalistisch? Neem rustig de tijd om door de ontwerpen te scrollen, er is keuze te over. Intussen toch een vraag? Onze printexperten assisteren je met veel plezier bij je keuze! Stuur een mailtje naar hello@designcards.be en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Partnership met ONZO

Wij zijn trots om aan te kondigen dat wij sinds kort een partnership zijn aangegaan met ONZO,een'drukkerij en ontwerpstudio voor luxe papierwaren en geschenken'.Alle activiteiten rond gelegenheidsdrukwerk zijn bij ONZO ondergebracht. ONZO zal je offerteaanvraag en eventuele productie opvolgen. Het drukwerk zelfwordt nog steedsdoor Buroformverzorgd.

We werken aan een nieuwe website met aangepaste producten en diensten onder de naam ONZO. Voorlopig kan je nog terecht op de huidige website.

Sinds 15 mei heeft ONZO een fysieke winkel in het centrum van Antwerpen - Kloosterstraat 6. Waar je terecht kan voor inspiratie en persoonlijk advies. Altijd welkom om eens binnen te springen.

Laat je verrassen en inspireren!

website: www.onzo.be
instagram: @onzo.be
mail: info@onzo.be

Dankjewel. Je bent goed ingeschreven!