6 tips om de perfecte trouwdatum te kiezen

aug 12, 2022 | Geboorte

Gaf je zonet het ja-woord aan je partner? Proficiat! Dan kan het plannen beginnen. Stap één: de perfecte trouwdatum kiezen! Een handvol tips om je te helpen bij je keuze.

Seizoen

Wil je trouwen op een zonnige, warme dag? Dan zijn de zomermaanden uiteraard het ideale moment. Het hoogseizoen voor bruiloften loopt van mei tot en met september. Een garantie op mooi weer is dat natuurlijk niet in ons land. Afwachten, hopen en fingers crossed dus!

Een leuk alternatief is de winter: trouwen in een feeëriek winterlandschap, wie zegt daar ‘nee’ tegen? Of ga voor een frisse lentedag: altijd een goede keuze. Kies vooral zelf hoe jouw droombruiloft eruit ziet. Het weer mag geen spelbreker zijn, het is jouw grote dag!

 

Dag van de week

Zodra je weet in welke maand je zal trouwen, is het tijd om de eigenlijke dag te kiezen. Vrijdag en zaterdag zijn de populairste momenten. De meeste mensen hebben de volgende dag vrijaf en kunnen zo rustig bekomen van je feestje. Eén kanttekening: trouwen op deze dagen kost vaak meer dan in de week. Feestlocaties, het gemeentehuis en veel leveranciers hanteren duurdere prijzen in het weekend. Iets om toch even stil bij te staan.

 

Een datum met betekenis

Is er een datum die extra speciaal is voor jou en je partner? Zoals de dag waarop jullie elkaar ontmoet hebben? Of de dag van de eerste kus of het huwelijksaanzoek? Misschien vind je het wel romantisch om te trouwen op Valentijn? Er zijn verschillende redenen waarom een specifieke datum het uitgelezen trouwmoment is. Ook handig: dergelijke dagen worden later minder vaak vergeten bij huwelijksverjaardagen. 😉

 

Datum met een twist

Elk jaar zijn er een aantal speciale data die een extra dimensie kunnen geven aan je huwelijk. Denk aan spiegeljaren of jaren met repetitieve cijfers. Zo was 22/02/2022 enorm populair dit jaar. Ook voor de rest van het jaar en 2023 zijn er soortgelijke data. Een kleine oplijsting:

• 11-11-22: een mooie rekensom waar wiskundeliefhebbers en cijferaars ongetwijfeld wild van worden. Bovendien is het een officiële vrije dag. Wel even dubbelchecken of je leveranciers geen dagje vrij nemen.
• 22-12-22: voorlopig de laatste dag in 2022 die speciaal oogt. Wil je echt all-the-way gaan? Trouw dan om klokslag 12u.
• Dinsdag 14-02-23: Valentijnsdag. Niets zo mooi als trouwen op de dag van de liefde? Of toch iets te sentimenteel?
• Donderdag 23-02-23 of donderdag 23-03-23: twee data die mooi ogen, maar wellicht ook een extra vrije dag eisen van je gasten. Ze hebben dan wel meteen een verlengd weekend. Trouw je toch liever op een vrije dag? In april, juli, september en december valt de 23e in het weekend.

 

Schoolvakanties en feestdagen

Het spreekt voor zich dat je zoveel mogelijk vrienden en familie op je trouwfeest wil. Houd daarom rekening met vakanties en wettelijke feestdagen. Trouwen op Kerstdag, Nieuwjaar of Wapenstilstand kan heel speciaal zijn, maar de openingstijden en beschikbaarheid van locaties, gemeenten en kerken wijken vaak af.

TIP: Kies je voor zo’n speciale dag? Stuur op tijd een save-the-date naar je gasten. Zo kunnen ze die datum al zeker vrijhouden in hun agenda.

 

Eerst hulp bij weddingstress: onze huwelijkschecklist

Vergeet nooit je eigen agenda. Misschien heb jij of je toekomstige een job die extra druk is op bepaalde momenten van het jaar? Denk aan solden, beurzen of evenementen. Sluit die periode dan gewoon uit. Een huwelijk plannen vraagt veel tijd en energie. Extra stress wil je absoluut vermijden.

Om je te helpen bij de planning hebben wij een handige checklist gemaakt. Benieuwd? Bekijk hem hier.

 

Welke dag ook jullie perfece trouwdatum wordt, geniet ervan! Ook wij wensen jou en je partner alle geluk toe!!

Partnership met ONZO

Wij zijn trots om aan te kondigen dat wij sinds kort een partnership zijn aangegaan met ONZO,een'drukkerij en ontwerpstudio voor luxe papierwaren en geschenken'.Alle activiteiten rond gelegenheidsdrukwerk zijn bij ONZO ondergebracht. ONZO zal je offerteaanvraag en eventuele productie opvolgen. Het drukwerk zelfwordt nog steedsdoor Buroformverzorgd.

We werken aan een nieuwe website met aangepaste producten en diensten onder de naam ONZO. Voorlopig kan je nog terecht op de huidige website.

Sinds 15 mei heeft ONZO een fysieke winkel in het centrum van Antwerpen - Kloosterstraat 6. Waar je terecht kan voor inspiratie en persoonlijk advies. Altijd welkom om eens binnen te springen.

Laat je verrassen en inspireren!

website: www.onzo.be
instagram: @onzo.be
mail: info@onzo.be

Dankjewel. Je bent goed ingeschreven!