Je geboortekaartjes regelen in 5 stappen

aug 29, 2022 | Geboorte

Is er een kindje op komst? Dan heb je ongetwijfeld al nagedacht over het geboortekaartje. Hoe begin je er nu best aan? Wij zetten je op weg aan de hand van vijf eenvoudige stappen. Zo vergeet je niets en is alles zeker op tijd klaar!

STAP 1 | Op ontdekkingstocht

De twintigste week van je zwangerschap is het ideale moment om te beginnen nadenken over je geboortekaartje. Op dat moment ken je het geslacht en kan je vrij gericht op onderzoek gaan. Sta je al verder? Ook geen probleem natuurlijk. Bij Designcards worden een stalenpakket, proefdrukken en de finale bestelling binnen enkele werkdagen thuis geleverd. Zelfs als je pas beslist tussen je 30ste of 35ste week, ben je dus zeker niet te laat.

Wij bieden verschillende collecties aan. De ontwerpen die je mooi vindt, kan je eenvoudig opslaan in je account. Je klikt gewoon op ‘Maak je eigen ontwerp’ en slaat je keuze op. Het leuke: je kan onze geboortekaartjes filteren volgens verschillende stijlen en thema’s. Denk aan ‘floral’, ‘dieren’, ‘minimalistisch’, ‘kleurverloop’, enzovoort. Bovendien kan je elk ontwerp zelf aanpassen en personaliseren met onze online editor. Laat je creativiteit dus gerust de vrije loop!

Prefereer je een geboortekaartje dat helemaal op maat gemaakt wordt? Klik dan op ‘Ontwerp op maat’ en maak een afspraak met een van onze designers. Afhankelijk van je wensen, budget en een eventueel moodboard gaat hij of zij voor jou aan de slag.

Ben je zelf creatief of werk je samen met een grafisch ontwerper, maar wil je wel een geboortekaartje met Designcards-kwaliteit? Dan kan je ook je eigen ontwerp uploaden via de webshop. Kies de samenstelling van je kaartje – je hebt keuze uit verschillende druktechnieken en extra afwerkingsmogelijkheden – en upload een drukklare pdf. Je drukpareltje wordt enkele dagen later bij je thuis geleverd.

 

STAP 2 | Bestel een stalenpakket en/of proefdruk

Bij Designcards werken we met stalenpakketten. Het is een aanrader om er eentje aan te vragen en zo een beter idee te krijgen van de verschillende papiersoorten en druktechnieken. Bovendien ontvang je meteen enkele samples van je favoriete envelopkleuren. Zo kan je kijken welke kleur het beste past bij je ontwerp. Kom je er niet uit? Neem dan zeker contact met ons op. Onze experten geven graag meer tekst en uitleg. 

Wil je extra zekerheid? Bestel dan ook een proefdruk. Let wel op: zo’n proefdruk is enkel full color bedrukt. Het effect van speciale druktechnieken of afwerkingsmogelijkheden zie je dus niet. Maar met een fysiek kaartje ben je veel aandachtiger en zie je sneller (typ-)foutjes dan wanneer je het online nakijkt.

Bestel je proefdruk enkel als het ontwerp finaal is. Zo weet je zeker dat de naam goed uitkomt en dat de overige tekst goed leesbaar is. Twijfel je nog tussen meerdere namen? Vraag dan van elke naam een proefdruk aan. Het helpt écht om de naam in een bepaalde context te zien.

 

Stap 3 | Enveloppen en adressenlijst

Stalenpakket ontvangen? Papier en druktechniek gekozen? Proefdruk besteld? Perfect! Vraag de laatste aanpassingen aan het design dan zo snel mogelijk aan. Zo staat je geboortekaartje meteen klaar. Op de geboortedag hoef je enkel nog de laatste gegevens aan te passen en je definitieve bestelling door te geven.

Verzamel de adressen voor je geboortekaartjes ruim op voorhand. Dat scheelt een hoop gedoe tijdens die laatste stressvolle weken van je zwangerschap. Je kan de enveloppen op voorhand bestellen, zodat je jezelf meer tijd geeft om alle adressen neer te pennen. Het is ook mogelijk om de enveloppen meteen geadresseerd te bestellen. Gewoon een excellijst uploaden en wij doen het nodige.

 

Stap 4 | Geboortegeschenkjes

Na de geboorte krijgt jouw kleine spruit alle aandacht. Niet alleen van jou en je partner, ook van nieuwsgierige familieleden en vrienden. Bedank hen voor hun lieve woorden en attente cadeautjes met leuke geboortegeschenkjes. Die kan je gewoon op voorhand samen met de enveloppen bestellen.

Bovendien kan je ze eenvoudig afwerken met een bijpassende sticker of een stijlvol label. TIP: Bestel extra kleine stickers (30 Ø mm) om als sluitsticker te gebruiken achteraan de envelop. Zo valt je kaartje als een echt cadeautje in de brievenbus.

 

Stap 5 | Bestel de geboortekaartjes op de grote dag

Je kleine wonder is geboren! Gefeliciteerd! Tijd om ook je geboortekaartjes te bestellen. Dat kan in drie eenvoudige stappen:

 

  • Ga naar het opgeslagen ontwerp in je account
  • Pas de datum, het gewicht, de lengte en eventueel het uur aan
  • Plaats je bestelling en klaar!

 

Geboortekaartjes zonder extra afwerking worden al binnen de twee tot vier werkdagen geleverd. Heb je gekozen voor foliedruk of letterpress? Dan heeft je bestelling iets langer nodig en versturen we ze binnen een vijftal werkdagen. Heb je je bestelling ontvangen? Dan hoef je de enveloppen alleen nog te vullen met de geboortekaartjes en kan het rondbrengen en versturen beginnen!

 

Bekijk hier alle geboortekaartjes en laat je inspireren door onze mooiste creaties.

Partnership met ONZO

Wij zijn trots om aan te kondigen dat wij sinds kort een partnership zijn aangegaan met ONZO,een'drukkerij en ontwerpstudio voor luxe papierwaren en geschenken'.Alle activiteiten rond gelegenheidsdrukwerk zijn bij ONZO ondergebracht. ONZO zal je offerteaanvraag en eventuele productie opvolgen. Het drukwerk zelfwordt nog steedsdoor Buroformverzorgd.

We werken aan een nieuwe website met aangepaste producten en diensten onder de naam ONZO. Voorlopig kan je nog terecht op de huidige website.

Sinds 15 mei heeft ONZO een fysieke winkel in het centrum van Antwerpen - Kloosterstraat 6. Waar je terecht kan voor inspiratie en persoonlijk advies. Altijd welkom om eens binnen te springen.

Laat je verrassen en inspireren!

website: www.onzo.be
instagram: @onzo.be
mail: info@onzo.be

Dankjewel. Je bent goed ingeschreven!