Kerstkaarten versturen in 3 stappen

dec 5, 2022 | Kerst

Het jaar vliegt. Straks staan de feestdagen weer voor de deur. Tijd dus om even stil te staan bij je kerstkaartjes. Want wanneer verstuur je die nu het best en naar wie? En wat zet je er precies in? Laat je inspireren door dit handig stappenplan. Nadien kan je je kerstkaarten eenvoudig zelf online maken met de editor tool op onze webshop! Lees verder om te weten hoe je kerstkaarten moet versturen in 3 stappen.

 

1. Bepaal de inhoud: wat zet je op je kerstkaartjes?

 

De kerstdagen zijn het ideale moment om vrienden, familie en geliefden te verrassen met warme wensen. Maar wat zet je nu precies op een kerstkaart zonder in clichés te vervallen? Eigenlijk ben je daar helemaal vrij in. Er zijn geen regels. Je hoeft zelfs helemaal geen woorden te gebruiken. Laat een knappe foto van jou en je gezin het werk doen, eventueel vergezeld van een simpele, korte wens. Of zet je huisdier in de picture als je zelf liever niet voor de camera komt. Gewoon doen waar je je het beste bij voelt.

Liever geen foto? Bij Designcards vind je heel wat leuke designs, gemaakt door professionele ontwerpers. Je kiest het ontwerp dat je leuk vindt en plaatst je naam op het kaartje. Ook de invulling van de achterkant bepaal je volledig zelf. Een warme wens, funky quote of zweverig stukje poëzie? Of liever een blanco blad, zodat je eigenhandig iets op je kaartje kunt schrijven? Alles kan! In dit artikel vind je heel wat leuke wensen terug ter inspiratie. Of kijk eens op Pinterest, dat altijd boordevol leuke quotes staat waarmee je misschien iets kunt doen.

 

kerstkaarten met persoonlijk geschreven boodschap

 

2. Kies je ontwerp of creëer zelf

 

Op designcards.be vind je kerstkaarten in allerlei vormen en formaten. Houd je van klassiekers? Zoek het dan niet te ver en kies voor een kerstkaart met warme kleuren en de afbeelding van een kerstboom, rendier of maretak. Mag het iets persoonlijker? Maak een collage van foto’s en zet enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar op een rijtje.

Wil je echt origineel uit de hoek komen? Met felle kleuren of abstracte figuren creëer je een speelse kerstkaart en laat je zien dat je er echt iets van gemaakt hebt. De kleur van de elementen kan je zelf aanpassen. De enige limiet? Je eigen creativiteit. 😉

Is duurzaamheid belangrijk voor jou? Kies dan voor één van onze kerstkaarten in ECO-papier. Dat is gemaakt met gerecycleerde pulp, afkomstig van verschillende materialen. Op onze papierpagina lees je er alles over.

 

 

 

 

3. De ontvangers: naar wie stuur je je kerstkaarten?

 

Het design gekozen en je kerstkaarten gepersonaliseerd met foto’s en/of wensen? Dan kunnen ze op de post! Zorg er gewoon voor dat je niemand vergeet. Volgende personen verdienen ongetwijfeld een kaartje van jou:

Familie

Je familie kan je niet achterwege laten. Opa’s, oma’s, mama’s, papa’s, broers en zussen. Ook al zie je ze binnenkort meermaals tijdens familiefeesten, met een kerstkaartje toon je andermaal je genegenheid voor hen. Neem gerust ook neven, nichten, nonkels en tantes op in je lijstje. Misschien zie je ze iets minder, en zo kan je toch tonen dat je ze niet vergeten bent.

Vrienden

Goede vrienden zie je normaal vaak genoeg. Hoef je hen dan een kerstkaartje te sturen? Dat kies je natuurlijk zelf. Maar precies omdat het zo’n goede vrienden zijn is het een mooi gebaar. Je kaartje krijgt ongetwijfeld een leuk plekje op de kast of schouw.

Buren

Beter een goede buur dan een verre vriend? Drop hem/haar dan gerust een kerstkaartje in de bus. Het is gewoon leuk om goed overeen te komen met je buren. Met zo’n kaartje laat je dat andermaal zien. Sowieso dat de eerstvolgende ‘goeiemorgen’ er eentje met een brede glimlach is.

Collega’s

Je ziet ze elke dag en hebt ze wellicht niets nieuws te vertellen. Toch zal een mooi kaartje met een inspirerende wens of coole teamfoto ook je collega’s deugd doen. Al is het maar om het werkjaar op een hartverwarmende manier af te sluiten.

Kennissen

Je sportcoach, bakker, slager, kinesist, schoonheidsspecialist, dokter, kapper, enzovoort. Het zijn mensen die je regelmatig ziet, maar die niet per se een kaartje verwachten. Overweeg toch om ze eens te verrassen. Het is een leuke manier om te benadrukken dat je hun werk apprecieert en dat kan jullie band alleen maar versterken.

Leerkrachten

Als je kinderen hebt, kan je eigenlijk niet om de juf of meester heen. Maak het jezelf niet moeilijk en stuur een kerstkaart met een vrolijke foto van jou en de kids, voorzien van een leuke wens. Punten scoren gegarandeerd!

Die oude vriend(in)

Er zijn altijd mensen met wie je vroeger goed overeen kwam, maar die gaandeweg uit je leven verdwenen zijn. Feestdagen als kerst en nieuw zijn dan het ideale moment om nog eens aan elkaar te denken. Stuur een knappe kerstkaart met een fijne herinnering. Wie weet rinkelt binnenkort de telefoon nog wel eens.

 

Klaar om zelf een prachtige kerstkaart te creëren? Neem een kijkje op onze webshop. Je vindt er tal van ontwerpen in heel uiteenlopende stijlen. Via de online editor pas je ze bovendien eenvoudig aan en maak je er iets heel persoonlijks van. 

Aarzel zeker niet mocht je een vraag hebben. Ons team staat altijd klaar om te helpen!

Partnership met ONZO

Wij zijn trots om aan te kondigen dat wij sinds kort een partnership zijn aangegaan met ONZO,een'drukkerij en ontwerpstudio voor luxe papierwaren en geschenken'.Alle activiteiten rond gelegenheidsdrukwerk zijn bij ONZO ondergebracht. ONZO zal je offerteaanvraag en eventuele productie opvolgen. Het drukwerk zelfwordt nog steedsdoor Buroformverzorgd.

We werken aan een nieuwe website met aangepaste producten en diensten onder de naam ONZO. Voorlopig kan je nog terecht op de huidige website.

Sinds 15 mei heeft ONZO een fysieke winkel in het centrum van Antwerpen - Kloosterstraat 6. Waar je terecht kan voor inspiratie en persoonlijk advies. Altijd welkom om eens binnen te springen.

Laat je verrassen en inspireren!

website: www.onzo.be
instagram: @onzo.be
mail: info@onzo.be

Dankjewel. Je bent goed ingeschreven!