Net verloofd? Start met plannen met onze handige checklist.

apr 21, 2022 | Huwelijk

Net verloofd? Gefeliciteerd! Dan kan je starten met het plannen van jullie grote dag. Geen idee wat je allemaal moet regelen en hoe je er best aan begint?  Met onze handige en uitgebreide checklist heb je alle tips en info bij de hand om met een gerust hart van start te gaan. Dus geen zorgen, blijf rustig op je roze wolk zitten.

Wil je deze checklist steeds bij de hand? Vraag dan hier de download aan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de volledige checklist met extra tips & tricks.

Naam(Required)
Waarin ben je geïnteresseerd?
Inschrijven op de nieuwsbrief(Required)

Check 1: Stel een gastenlijst op

Misschien nog de moeilijkste taak van allemaal. Wie vraag je? En waarvoor vraag je ze? Vaak is het een persoonlijke kwestie, maar onze raad is: maak je keuzes zo rationeel mogelijk, gebaseerd op de indeling van je dag en je locatie. Denk ook aan je ‘suite’: de mensen die de hele dag aan jouw zijde pronken.

 

Check 2: Bepaal je budget

Begin bij het begin: hoeveel wil je in totaal spenderen? Legt elke partner – of misschien de ouders – evenveel bij? Maak hier goede afspraken over. Ben je eruit over je totaalbudget? Bepaal dan hoeveel elk onderdeel mag kosten. Overloop waar je veel belang aan hecht en waar minder.

 

Check 3: Stel een moodboard samen

Hoe moet je bruiloft eruit zien? Vintage, rustiek, klassiek of eerder modern en minimalistisch? Er is een thema voor iedereen! Als je keuze vaststaat, is het interessant een moodboard te maken ter inspiratie. Verzamel foto’s, stoffen en objecten die de uitstraling van je bruiloft mee bepalen.

 

Check 4: Vind je droomlocatie

Je trouwlocatie bepaalt in grote mate de sfeer van je huwelijksfeest, zeker als ook de ceremonie daar doorgaat. Wacht niet met kiezen. Tussen april en september zijn de meeste locaties heel snel volgeboekt. Zoek online of ga op pad en verken je buurt. Wie weet kom je wel een verborgen parel tegen tijdens het wandelen of fietsen.

 

Check 5: Bepaal de datum

Je droomlocatie gevonden? Dan kan de zoektocht naar een datum beginnen. Het ene heeft natuurlijk alles te maken met het andere. Veel locaties zijn al maanden of zelfs jaren op voorhand volgeboekt. Snel schakelen is dus opnieuw de boodschap. Communiceer in elk geval pas over je datum als je locatie definitief vastligt.

 

Check 6: Regel je trouwdrukwerk

Liggen locatie en datum vast? Dan kan je de save-the-dates uitsturen: kaartjes met de bevestiging van de trouwdatum, zodat je gasten weten welke dag ze moeten vrijhouden. Denk ook reeds na over ander drukwerk. Bij Designcards bestel je al je trouwdrukwerk eenvoudig op één plaats én je kan het design eigenhandig personaliseren met de online editor. In enkele klikken regel en bestel je alles, zonder dat je extra opmaakkosten moet betalen.

Bovendien is er trouwdrukwerk voor elk budget. Standaard zijn de kaartjes full colour bedrukt, maar je kan perfect kiezen voor afwerking met bijvoorbeeld goud- of koperfolie. Bij bepaalde kaarten heb je zelfs de optie om de tekst of enkele details in letterpress af te werken. Vind je ronde hoeken of een kleur-op-snee mooi? Het kan allemaal! Toch liever trouwdrukwerk op maat? Kies dan voor ‘ontwerp op maat’ en maak een afspraak met één van onze designers.

 

Check 7: Geef je ceremonie vorm

Waar geef jij je ja-woord? Voor de kerk? Of tijdens een persoonlijke ceremonie? Die keuze is aan jou. Trouwen voor de kerk is doorgaans goedkoper, al doe je het uiteraard daar niet voor. Ga je toch voor een persoonlijke ceremonie? Dan moet je meer beslissingen nemen, maar heb je ook veel meer keuzevrijheid. Je houdt vorm en inhoud volledig in eigen handen.

 

Check 8: Weddingplanner of niet

Deze blog is een eerste aanknopingspunt. Er zijn tal van gespecialiseerde mensen en platformen die alles in huis hebben om je te helpen. Op House Of Weddings vind je tips, voorbeelden, locaties, leveranciers en véél meer. Daarnaast is ook ‘Plan’ van Joyce Denie een enorme hulp. Stap voor stap begeleidt de schrijfster jou bij de organisatie van je bruiloft. Het lezen meer dan waard!

Is plannen of organiseren toch niet echt jouw ding? Overweeg dan te werken met een weddingplanner. Minder geregel, minder gedoe, minder kopzorgen. Zo kan het natuurlijk ook!

Partnership met ONZO

Wij zijn trots om aan te kondigen dat wij sinds kort een partnership zijn aangegaan met ONZO,een'drukkerij en ontwerpstudio voor luxe papierwaren en geschenken'.Alle activiteiten rond gelegenheidsdrukwerk zijn bij ONZO ondergebracht. ONZO zal je offerteaanvraag en eventuele productie opvolgen. Het drukwerk zelfwordt nog steedsdoor Buroformverzorgd.

We werken aan een nieuwe website met aangepaste producten en diensten onder de naam ONZO. Voorlopig kan je nog terecht op de huidige website.

Sinds 15 mei heeft ONZO een fysieke winkel in het centrum van Antwerpen - Kloosterstraat 6. Waar je terecht kan voor inspiratie en persoonlijk advies. Altijd welkom om eens binnen te springen.

Laat je verrassen en inspireren!

website: www.onzo.be
instagram: @onzo.be
mail: info@onzo.be

Dankjewel. Je bent goed ingeschreven!